2009. október 19., hétfő

Az Organic Mission szakmai rendezvénye

2009 október 18-án megrendezésre került az a szakmai rendezvény, ahol a magyar Organic Mission Tudományos Tanácsadó Testületének tagjai mellett személyesen volt lehetőségünk találkozni azokkal a külföldi professzorokkal akik szaktudásukkal támogatják az Organic Mission küldetését.

Az orvosi konferencián Prof. Dr. Paul Clayton és Dr. Jason A. Hawrelak Ph.D is két-két előadást tartott a szakmai érdeklődőknek. Az előadások tematikája részben fedte az előző napi előadásokat azonban sokkal több szakmai anyag került a prezentációba, illetve szó volt olyan betegségekről és vegyületekről amelyet csak a szakmai értett meg (én sajnos nem vagyok szakmaibeli, de szakmabeli ismerőseim elismerően beszéltek a két külföldi előadó teljesítményéről)

Prof. Dr. Paul Clayton szót ejtett arról, hogy véleménye szerint hamarosan véget ér az antibiotikum korszak (legalábbis bizonyos baktériumok esetében) és az embernek nem lesz más fegyvere ezek ellen, mint a saját védelmi rendszerének a megerősítése. Szót ejtett az 1,3-1,6 Beta Glucanok jótékony hatásáról az immunrendszer stimulálásának érdekében, illetve ugyanezen anyagok allergiára gyakorolt jótékony hatását is példákkal illusztrálta. Második előadásában a krónikus degeneratív betegégekről kaptunk átfogóbb képet, mint az előző napon.

Dr. Jason A. Hawrelak Ph.D a bélrendszerünkben lévő mikroorganizmusokról beszélt első előadásában. Megtudhattuk tőle például azt, hogy sokan ezeket a mikroorganizmusokat egy "szervnek" nevezik az emberi testen belül, hiszen összes tömegük a bélrendszerben kb. 1-1.5 Kg illetve összességében egy májnak megfelelő mennyiségű kémiai reakció jön létre ezen mikroorganizmusok által. A bélrendszer és a bélflóra védelme ezért kiemelten fontos, és jó ha tudjuk, hogy a bélrendszer rossz funkcionalitása (disbiosis) milyen más betegségekre lehet hatással.

Amennyiben pedig már károsodott a bélflóra, akkor milyen lehetőségünk van arra, hogy minél hamarabb visszaállítsuk annak megfelelő működését. Kutatási eredmények bebizonyították, hogy erős antibiotikumos kezelés után még 18 hónappal is érződhet a bélflóra rossz működése. Nagyon fontos tehát a jótékony bacilusok pótlása, sajnos azonban nem minden bacilus törzs megfelelő erre, illetve sok esetben csak maguk a bacilusok kerülnek pótlásra és bacilusok élőhelyét jelentő fermentált közeg nem, ezáltal a bacilusok nem tudják 100%-osan kifejteni jótékony hatásukat.

Az előadások közben megtudhattuk azt is, hogy hamarosan minden hónapban lesz lehetőség ilyen konferencián részt venni azoknak, akik érdeklődnek a legújabb ilyen irányú kutatási eredmények iránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése