2009. október 18., vasárnap

Túl a hivatalos Országnyitón!

Organic Mission szempontjából nagyon eseménydús volt a hétvége. Azon kívül, hogy október 17-én végre személyesen bemutatkozott az Organic Mission tudomány tanácsadó testülete és megismerhettük azokat a külfüldi tudósokat akik támogatják az Organic Mission-t, október 18-án megrendezésre került az első hivatalos Orvos konferencia is, ahol külföldi szakemberek nagyon sok tudományos információt hoztak a hazai orvosok részére!

Prof. Dr. Paul Clayton nagyon szemléletes példát hozott nekünk arról, hogy a rák és a szív- és érrendszeri betegségekkel összefüggő halálozások száma nem egyértelműen arra vezethető vissza, hogy tovább élünk! Hiszen volt már arra példa a történelem során, hogy hasonlóan magas volt a várható élettartam (azok között akik megélték az ötödik életévüket), ugyanakkor a degeneratív betegségek aránya a mai 65% helyett abban a korban csak 5% volt! Az utóbbi 25 évben Magyarországon megduplázódott a rákos megbetegedések száma a világ átlag ezzel szemben ennek az időnek a kétszerese, vagyis globálisan az elmúlt 50 évben nőtt duplájára a rákos esetek száma.

Dr. Jason. A. Hawrelak Ph.D Ausztráliából a bélrendszer normális (eubiosis) és abnormális (disbiosis) működéséről beszélt, arról, hogy mennyi betegség vezethető vissza a nem megfelelő bélflórára, mik azok a tényezők amelyek károsítják a bélflóra egészségét és hogyan lehet az elveszített egészséges bélflórát visszaállítani. Mindezek mellett az erjesztéssel készült tápanyagok fontosságáról beszélt, pl. joghurt, kefir, savanyú káposzta (a nem pasztörizált változat).

Prof. Habil Dr. Bardócz Zsuzsanna Magyar Tudományos Akadémia Doktora a Bio és hagyományos növénytermesztés közötti különbségekről beszélt. Kutatásokkal alátámasztva azokat a tényeket mely szerint a növényekben fellelhető tápanyagok mértéke az utóbbi 50 évben draszktikusan negatív irányba változott. A bio termesztéssel termesztett növényekben azonban kisebb mértékű volt a tápanyag vesztés.

Dr. Gyovai Vilola a natúr és bio kozmetikumok világáról beszélt. Megtudhattuk tőle, hogy hogyan lehet kategórizálni az egyes kozmetikumokat, illetve mit jelent a legmagasabb követelményeknek megfelelő DEMETER szintű kozmetikum. Megtudhattuk azt is, hogy Magyarországon az egyik legszigorúbb a szabályozás a bio kozmetikumokra, hiszen míg egyes nemzetközi minősítő intézetek 10% körüli bio tartalom mellett is megengedik a "bio" szócska használatát a termék nevében, addig idehaza Biokontroll Hungária 95%-os bio alapanyagot ír elő.

Ezekután megismerkedtünk azokkkal a vezetőkkel, akik kiemelt eredményeket értek el már az első hónapban. A TOP vezető jutaléka 7,5 millió forint volt adózás előtt csak az első hónapban, de a második vezetőnk sem panaszkodhatott 4 millió forint körüli eredményt ért el.

Az este egy színvonalas Gálaesttel zárult, ahol a résztvevők 4.500 Ft értékű kupont kaptak az antioxidáns kapacitás vérből történő mérésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése