2009. szeptember 18., péntek

Az Organic Mission Tudományos Tanácsadó testülete.

Az Organic Mission 2009. október 17-én büszkén mutatja be Tudományos Tanácsadó Testületét, melynek tagjai tudásuk legjavát adva szervesen részt vesznek az Organic Mission termékeinek fejlesztésében és a szakmai információk publikálásában.

Szeretettel látjuk 2009. október 17-én, a Budapest Kongresszusi Központban, ahol lehetősége nyílik megismerni cégünk világszínvonalú szakembereit.


Világszínvonalú tudományos háttér:
A naprakész szakmai forrásokért, a szakemberek hiteles tájékoztatásáért


A Tudományos Tanácsadó Testület

A cég szakmai és tudományos munkájának a lelke. Minden tagja a természet működésére vonatkozó alapvető rálátásán kívül valamely szakterület világszinten is elismert képviselője. A Tudományos Tanácsadó Testület fémjelzi a cég filozófiája és termékei mögötti tudomány színvonalát. Éberen őrködik és megvédi a céget és termékeit a tudománytalan vagy rosszindulatú támadásoktól, kritikáktól. A Tudományos Tanácsadó Testület a cég zászlója, amelynek védelme alatt a cég hajója biztosan céljához ér.


A Testület biztosítja mind a laikusok, mind a szakemberek hiteles tájékoztatását, speciális képzéseket szervez, továbbá garantálja, hogy a termékek és hatóanyagok mögött csak igazolt, bizonyított és hiteles információk jelenhessenek meg. Minden kiadvány, brosúra, ábra, grafikon hitelességét szavatolja. A természettudományok legtisztább alapelveit alkalmazza a természetes hatóanyagok kutatásának területén, így mindkét világ legjavát szintetizálja. A Testület tevékenysége garantálja, hogy a legújabb tudományos és technológiai eredmények, fejlesztések gyümölcsét termékek formájában elsőként élvezhessük.


Tagjai:


Prof. Dr. Paul Clayton Ph.D.,

klinikai farmakológus, az Oxford Brookes Egyetem oktatója. Több generációra visszamenőleg világhírű tudósok leszármazottja.

Anyai ágon dédapja Mengyelejev, a kémiai elemek periódusos rendszerének megalkotója. Apai ágon Mendelnek, a genetika atyjának ükunokája. Saját elmondása szerint gyermekkorában játszótér helyett a szülei laboratóriumában játszott és nőtt fel. A természettudományok mély tisztelője, a természet tudományos megismerésének elkötelezett és lelkes híve.

- A Brit Királyi Orvosi Kamara Tagja, a Táplálkozástudományi Szekció Elnöke
- A Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet Tudományos Igazgatója
- Több európai kormány infektológiai szakértője az új típusú fertőzéses megbetegedésekkel kapcsolatban

Kutatási területe: Alkalmazott táplálkozástudomány (Pharmaco-nutrition), A B-Típusú éhezés és a krónikus degeneratív betegségek kapcsolata, a béta glükánok immunológiai hatásmechanizmusa


Dr. Jason. A. Hawrelak Ph.D., BNat (Hons)

- A Soutern Cross University (Dél Keresztje Egyetem) oktatója és szakértője a Naturopathic Gastroenterology szakon. (Természetes alapú gasztoenterológia)
- A Goulds Naturopathica, egy 128 éves történelmi klinika és gyógyszertár vezetője Hobart-ban, Tasmániában
- A Sydney-ben kiadott „Komplementer Medicina” folyóirat Gasztroenterológia rovatának vezetője
- 1997 óta az Ausztrál Nemzeti Gyógynövényszakértők Szövetségének tagja
- A British Medical Journal, a Medical Journal of Australia, és a Journal of Gastroenterology and Hepatology szakértője és szerkesztőbizottságának tagja, a Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács szakértője.
- Az egyetemi előadásai a táplálkozástan biokémiája, farmakológiája és a dietetoterápia körét ölelik fel.

Kutatási területe a prebiotikumok, probiotikumok, szinbiotikumok témája, valamint a növényi illóolajok és kivonatok hatása az emésztőrendszerre.



Prof. Habil. Dr. Bardócz Zsuzsanna

- A Magyar Tudományos Akadémia Doktora
- A Táplálkozástudomány Professzora
- A Biológiai Tudományok Kandidátusa
- A Norvég Génökológiai Intézet Tanácsadója

Egyetemi Tanár, Debreceni Egyetem Táplálkozástudományi Szak és Élelmiszertudományi, Élelmiszerbiztonsági és Mikrobiológiai Intézet (ÉÉMI)

Érdeklődési köre, kutatási területe: a „bio” gazdálkodásból származó és a nagyüzemi élelmiszerek élettani hatásainak különbsége, a genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek élettani hatásai



Dr. Ládi Szabolcs

- Az Organic Mission egyik Alapítója, a Tudományos Tanácsadó Testület Elnöke
- Termékfejlesztési Igazgató, aki koordinálja a testület tagjainak tevékenységét
- Az Organic Mission jelenlegi termékpakettájának fejlesztésében közreműködött vagy irányította azt
- Az „Értetek Vagyunk” Alapítvány Kuratóriumi Elnöke
- A Széchenyi Tudományos Társaság „Ifjú Tudós Díj” díjazottja – 2007
- A Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet Orvosigazgatója
- „Freedom Force” Emlékérem díjazottja
- A Trygg Helse norvég szabadegyetem vendégelőadója
- A „Komplementer Medicina” szakmai folyóirat szakértője és társszerzője
- Több nemzetközi cég külső szakértője vagy Tudományos Tanácsadó Testületének a tagja

Kutatási területe: Természetes növényi hatóanyagok daganatellenes hatása, az élesztőből származó 1-3,1-6 béta glükánok immunológiai hatásmechanizmusa, a laktoperoxidáz enzimrendszer infektológiai és immunológiai vonatkozásai


Dr. Gyovai Viola

Mikrobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia Kandidátusa.

- 1983. JATE egyetemi doktori fokozatot szerezett toxikológiai témakörben.
- Ezt követően a borélesztők szelekciójával, starterkultúrák előállításával, a pezsgőélesztők lipid-anyagcseréjének vizsgálatával foglalkozott az MTA SZEDEDI BIOLÓGIAI KÖZPONT Biokémiai Intézetének vendégkutatójaként.
- A továbbiakban protoplaszt fúziós törzsnemesítést és kromoszóma szeparálási kísérleteket végzett borélesztő starterkultúrák fejlesztése érdekében. Az FVM Szőlészeti és Borászati Kutató Intézete, Kecskemét Mikrobiológiai Osztályát vezette.

- 1996-tól kezdődően kozmetikai és testápolási cikkek, valamint étrendkiegészítő tabletták fejlesztését és egészséges élettani hatású bio élelmiszereket is fejlesztett kisvállalkozásában.
- 1999. MTA kandidátusa lett, élelmiszeripari témakörben: a borászati starterkultúrák fejlesztése területén végzett szakmai munkája alapján, mikrobiológia és biokémia szakvizsgákat tett.

Közel negyven aroma -és fitoterápiás kozmetikai és testápolási cikk receptúráját fejlesztette ki csapata és jórészük még jelenleg is forgalomban van a nemzetközi piacon. Ezután érdeklődése a professzionális és natúrkozmetikumok felé fordult. A professzionális alkalmazási célra készülő natúrkozmetikumok közül eddig 90 került bevezetésre a magyar és külföldi piacra. 2006. őszén, az első két magyar ökológiailag ellenőrzött (bio) kozmetikumot a vállalkozásuk engedélyeztette, tanúsíttatta a Biokontroll Hungária Kht által.

Részt vesz a Bátaszék és Kecskemét vonzáskörzetében a biodinamikus gazdálkodásra szerveződő gazdasági együttműködések kialakításában.

Kozmetikumokat gyártó és fejlesztő cége a Magyar Biodinamikus Közhasznú Egyesület Tagja, szívügyének tartja a bio és a biodinamikus termesztés elterjsztését Magyarországon a magyar föld termőképesség megőrzése és a mezőgazdaság fejlesztése érdekében.

Az Organic Mission keretein belüli legfőbb feladata a testápoló és kozmetikai termékek fejlesztése, valamint a készítmények laboratóriumi és klinikai vizsgálatainak a koordinálása.


Antal Valéria

Bionom mesterkozmetikus, hatóanyag és adalékanyag elemző, több, mint 20 éve foglalkozik személyre szabott természetes alapú kozmetikai receptúrák összeállításával

- 1987-ben végzett, mint kozmetikus
- 1988 természetgyógyász-szakkozmetikus (Dr. Oláh Andor)
- 1994-ben szerezte meg a szakmai mesterfokozatot
- 1996-tól dolgozik, mint aromaterapeuta
- 2000-től foglalkozik életmód tanácsadással
- 2004-ben jelent meg első könyve, amelyben társszerzőként szerepel (Prof. Papp B. János - Antal Valéria: Candida - tévhitek és igazságok)
- 2000-2004-ig fitoterapeutaként dolgozott Prof. Papp B. János melett
- 2005 hatóanyag és adalékanyag elemző (Dr. med. Ernst W. Henrich - Dr. rer. nat. Thomas Baumann)
- Több újság egészség-életmód rovatában publikál rendszeresen

Fő érdeklődési köre és kutatási területei:

- A különböző bőrtünetek hátterében meghúzódó egészségügyi problémák
- A táplálkozás és a bőr, haj, köröm állapotának összefüggései
- Hormonális problémák bőrre gyakorolt hatása
- A kozmetikumok szintetikus adalékanyagainak hosszú távú bőrre gyakorolt hatásai
- Méregtelenítés

Az Organic Mission Tudományos testületének tagjaként feladata a testápolási és kozmetikai termékek fejlesztésében való együttműködés, a lehetséges összetevők, hatóanyagok elemzése és kiválasztása, valamint a Partnerhálózat számára a munkáját és felkészültségét segítő szakmai információk közérthető módon történő átadása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése