2009. szeptember 21., hétfő

A Papaya növényről

Fontos információk a Papaya növényről, mely a SupraLive egyik fontos összetevője.


A közép-amerikát megszálló spanyolok az „angyalok gyümölcsének” nevezték mennyei íze miatt. Nem csak az íze miatt figyelemreméltó ez a gyümölcs, hanem magas enzim (papain és bromelain) tartalma miatt is, amelyeknek szerteágazó egészségügyi hatásai régóta ismertek. C-vitaminban és karotinoidban szokatlanul gazdag, valamint arginin és carpain tartalma is kiemelkedő. Az arginin a férfi nemzőképesség megtartásában is szerepet játszik.


Számos növényi rostféleség mellett fibrint is tartalmaz, amely ritkaságszámba megy a növényvilágban. Hatással lehet az emésztésre, szívműködésre, a vér koleszterin szintjére, valamint a bél egészséges baktériumflórájának helyreállítására és megőrzésére. A rostok a vastagbélben képesek megkötni toxikus anyagokat, így fogyasztása csökkentheti bizonyos bélbetegségek előfordulási gyakoriságát.


A papain és bromelain enzimeknek a daganatok megelőzésében és kiegészítő kezelésében betöltött szerepe is intenzív kutatás tárgya. Kimutatták, hogy a likopinban gazdag élelmiszerek fogyasztása csökkentheti a prosztatarák rizikóját. A papaya az egyik leggazdagabb likopinforrás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése