2009. augusztus 29., szombat

A növények tápanyagvesztésének oka

A nagyüzemi mezőgazdaság - ahol a terméshozam és a profit az elsődleges szempontok – kizsigerelte és kemikáliákkal itatta át a termőföldeket. Ennek eredménye az utóbbi évtizedekben mérhető és súlyosbodó, tudományosan számtalanszor bizonyított, két számjegyű (bizonyos anyagok esetében 90%-os) tápanyag – és ásványianyag-vesztés a megtermelt táplálékainkban. Ez nagymértékben hozzájárul az ún. „B-típusú” alultápláltság („Type B” malnutrition) járványszerű terjedéséhez, amely a nyugati világ halálozási statisztikáit vezető, krónikus degeneratív betegségek alapjául szolgál vezető kutatók szerint. Emellett olyan vegyi anyagok is megjelentek az élelmiszereinkben, amelyek szervezetre gyakorolt együttes hatását soha nem vizsgálták, pedig a „határérték alatti” mennyiségű vegyi anyagok károsító hatása a szervezetben összeadódhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése