2009. augusztus 29., szombat

Organic Mission - Az alapanyagoktól a késztermékig

Nem kell különösebb bizonyíték annak alátámasztására, hogy a felhasznált alapanyagok minősége alapvetően meghatározza egy termék minőségét. Ez fokozottan igaz a táplálékkiegészítőkre, mivel ebben az esetben a termék biológiai hatékonysága az összehasonlítás mércéje. Csak a legjobb minőségű alapanyagokból lehet a leghatékonyabb termékeket előállítani. A táplálékkiegészítők sokszor kivonatokat tartalmaznak, ebben az esetben a kivonási eljárás is nagyban befolyásolja a késztermék biológiai hatékonyságát.

Sok gyártó hőt vagy durva kémiai oldószereket (pld. hexán és aceton) használ növényi kivonatok előállítására, amely károsítja az értékes hatóanyagokat és megjelenik a kivonatban. Az Organic Mission kivonatai hő és kémiai oldószerek nélkül készültek, mégis páratlanul tiszták és tömények. Ezt az ún. szuperkritikus extrakcióval érjük el, amely jelenleg a legmodernebb és leghatékonyabb kivonási eljárás. Az oldószer egy olyan ártalmatlan légköri gáz, amely a növények számára létfontosságú: a szén-dioxid. Alacsony hőmérsékleten, magas nyomáson a szén-dioxid cseppfolyósodik, a cseppfolyós széndioxidot átvezetve a növényen, a hatóanyagok teljes spektrumát magával viszi, majd a nyomást megszüntetve a szén-dioxid a légkörbe távozik. Ami megmarad, az a teljesen tiszta, rendkívül tömény esszenciája a növény hatóanyagainak, akár 250:1 töménységben. Ez a töménység a korábbi kivonási eljárásokkal elérhetetlen volt.


Az Organic Mission elkötelezte magát küldetése mellett, társadalmi, politikai, gazdasági és egyéb hatástoktól függetlenül. Célunk saját, a családunk, barátaink, ismerőseink és utódaink jóléte, amelyet egészséggel és a környezetünk megóvásával biztosítunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése